Tisdag 090728

Studsbollen kom förbi idag men hon hämtade bara sina grejer.. suck..

Malin å company kom förbi. Liam å Niki fick rida på en varsin häst vid namn Mimmi och Alf, samt att de hade med sig en grann-flicka som fick hoppa upp på Vasti..
Vi tog en ganska lång runda, hundarna fick hänga med på promenaden..


måndag 090727

För djur så va de vilodag idag..!!

Söndag 090726

Tjohej.
Äntligen så blev det lite fart på hästarna..

Hanna kom ut idag efter en lång veckas frånvaro.. hehe
Hon kom ut lite tidigare å hjälpte mig (Katja) å jobba..
Elina va oxå här. Fast hon kom lite senare.

Iaf, Hanna ville rida snoris och vi hade inte mycke å säga till om det, haha...
Elina ville se henne rida Vasti men hon hade ingen lust, hmm. trist..

Men ELINA du får komma ut lite oftare helt enkelt..!!!!!

Vi tog iaf klätterbacken, hundarna och Alf följde med på turen. stanna till lite å andades i slutet av backen. samt att det fanns blåbär.. väl ute på stigen så tog vi till vänster å följde J-slingan, tills vi kom till lilla skogsstigen där Hanna gärna hängde på. Konstig unge...  Kom ut vid bråvalla "vägen" vi tog gångvägen tebax och ner för branta backen där korna blockerade vägen med sin hage.. vi fick ta en tur runt. Hanna red runt till diket, medans jag, elina och hundar och häst försökte dö nere i det stora diket. elina knasbollen valde att ta hundarna över diket, hon trodde att de skulle dra upp henne.. haha... Hon klagade bara hela tiden, inte ens jag skulle vilja dra någon då.
Lär dig kommandona!!! Suck...
Iaf jag gick med Alf över diket och tog man-tag och fick värsta boosten upp för backen, askul.. jag tror jag tog 3 kliv sen va vi uppe.. haha

När vi till slut hade stressad tebax från våran tur ute, så sa Hanna att hennes pappa inte hade åkt hemifrån än, Suck.. Allt detta stressande för inget.. åhh.. värsta gympa-passet..
Just de hon red barbacka oxå...

Ute ca 40min. STG andfådd men ej svettig.

Alfons ST

Vasti fick vilodag idag pga rejäla bromsbett under magen så hon är inte så glad för tillfället..

en hel vecka

Hästarna har haft vilodagar..
det enda ridningen som kan förekomma är uthyrningen men det är nog Mimmi som går det mest.  
Och sen är det sitta på Vasti till å från hagen. 
Deras hage är fortfarande vid parkeringsängen så det blir en mysig skogsrunda mellan hagarna..

Tisdag 090721    - Hästar vilodag

Onsdag 090722  - Hästar vilodag

Torsdag 090723  - Hästar vilodag

Fredag 090724    - Hästar vilodag

Lördag 090725    - Hästar vilodag

 

tisdag 090721

Idag fyller en ACTION medlem 1 ar....

Grattis lille Hanson..!!!!!!!!!!!
Hanson kattunge


Hanson

Måndag 090720

Vilodag för hästar

Alla barn är på semester med sina föräldrar...
Suck..

söndag 090718

Idag så fick hästarna vila, fast inte riktigt..

Jag (Katja) blev väldigt sugen på att rida, så vi (jag & Ida) gick en hundpromenad i skogen. Vi tog med oss Vasti med träns och hjälm.. hehee..

I skogen hoppa nja, de va fel ord.. jag klev över Vasti då jag stod på en sten.. haha

Så blev det lite ridning för min del, även skumpande trav och lite härlig galopp.. Sen efter ett tag så bytte vi, jag gick med hundarna å ida fick rida.. 

Det va störtkul att "tjuvrida" hästen....

 

lördag 090717

Tjohej
Idag så red Hanna hästarna igen fast lite tidigare.. Vasti gick uthyrning kl 13. Och efter det fick studsis rida Vasti barbacka, fast denna gång skulle det bara bli skritt. Hanna kämpa som en galning att hålla hennes tassar på fast mark, hehe... Vasti försökte takta och trava.. Jag va med, fast mera arbetsmässigt.. Körde 4-hjulingen och "plocka skräp" ... hmm, hittade inte så mycket skräp då jag inte riktigt letade heller.
De va ute ca 45min. De gick mycke bra, tyckte jag..
Det behöver inte alltid vara full fart...!!!!

Sen vid 16-tiden, tog studsis ut Mimmi på en liten sväng. Det blev en sån där hundpromenadslinga. Upp till parkeringen och tebax genom skogen och sen dumpa in hästen i hagen..
Det blev både STG.. ute ca 10 min.. hehee (kanske inte skulle skrivit hur länge vi va ute..) oops!!

fredag 090717

Tjohejsansvejsan...
Idag trodde jag att det skulle bli en tråkig dag, men den blev rolig när Studsis kom ut vid 17tiden och skulle sova över..
Detta betyder ju att vi inte har nån TiDSPRESS på oss...!!!!!!!!!
Och det blev det ju inte heller, Vi hann med mycket och va klara vid 22-tiden.. wow!!!

Det blev ridning i den vanliga ordningen, dvs Jag går med hundar och hon red snoris barbacka med det nya bettet. Det blev promenad i skogar fast mera åt havssidan denna gång. Vi gick upp i skogen vid parkeringen och sen bara höll oss i skogen, gick över lilla NV vägen och sen upp igen i skogen.. Den som leder ut mot Rosendalsravinen, det blev mycket klättring på berg mm..
Vi tog hoppslingan tillbaka sen, hon hoppa nåra småhinder med fetknopp.. de gick bra. Och sen hemåt i lagom fart.
Vi lämna Mims i hagen sen och tog ut slemmis dvs Vasti..

Med Vasti så cyklade jag med, då kan man hålla lite högre tempo. Men varför jag ska plåga mig i början det fattar jag inte.. VI skulle ta klätterbacken, men Vasti vägrade så vi tog "trappan", men där hade det ramlat ner ett träd mitt över vägen.. Suck!! så det blev en liten paus där då jag ledde V över det läskiga..
Sen fortsatte vi rundan, jag med mitt självplågeri och Hanna med sitt Vasti kämpande. hehe..
Vi höll oss på joggingslingan ända bort till E-stigen. Mycket trav å galopp. Där tog vi det lite lugnare då det va nerför.. Sen ner till diket vid källhagen där de fick skutta över diket lite, sen blev det hemfärd.
Ute ca 1h med Mimmi och lite mer än 1h med Vasti. STG (båda hästarna)

torsdag 090716

Skitungen och Studsbollen kom ut å red idag.
Skiten på slemmis och Studsis på snoris
Köpte ett mindre pessoabett som vi provade på Mimmi, då hon har alldeles för mycket friheter.. (enligt mig)
Jag cyklade med och hade en liten bromskloss som heter Lukas.. Fast han har nu lärt sig vad galopp-smacken betyder.. då blir det galopp på lille vännen.. Vi drog upp till långängen i mycket trav och galopp. Först fick de rida ner till rosendalsravinen och kolla läget. Backen ner till stranden skippade jag då det blir en häll vete´s uppförsbacke för mig på tebakavägen.. Sen försökte jag cykla tebax på den rotiga och leriga stigen, ibland är det nog skönare å sitta högt uppe på en häst..  
Tillbaka på långängen så hoppa dom lite små hinder. Det gick bra. Samt att vi körde lite häst-tävling.. Från stillastående till full galopp.. Jag filmade dom samtidigt som Lukas gjorde allt för att få följa med, så jag vet faktiskt inte vem som vann..
Vi tog bilvägen hem sen, jag cyklade först å de försökte hålla hästarna i trav..
På hemvägen fick de ta en liten galopptur före mig och stackars min arm då Lukas oxå ville springa i deras tempo... haha

Ute ca 1h30m  STG+KG+hoppning

Just de lille Alf e fortfarande halt.
Köpte även två jättegulliga grimmor till plutt... haha.. ovanligt va??

onsdag 090715

Tjo.

tisdagen den 14:e juli 2009, dvs dagen innan detta inlägg, så hade hästarna vilodag..

Men idag alltså onsdag, kom Hanna ut. Hon kom medans vi (Jag å Jonna) jobbade. Hanna å Jonna tog in hästarna, sen kommer det en studsboll i full fart som oxå ville åka traktor.. haha suck

Iaf, hon red Mimmi barbacka och jag gick med hundarna, tog klätterbacken och sen vidare på joggingslingan. Där jag klev in i skogen för jag ville ha Lukas lös. Hanna hängde med å klättra. Vi kom ut på ett berg där det låg en kopparorm å vila. 
kopparorm på vila
 Sen gick vi vidare.
Ner mot bollplan där korna går nu i en hage, så vi gick runt.
Jag å hundar över lilla bron och Studsis och Snoris gick ner i diket..
Studsbollen och Mimmi i diket
de avslutade ridturen med kort galopp övergående till full jä_la galopp.. haha...
Mimmi ute 50min. STG+KG+klättring ej himla svettig

Sen red hon Vasti och jag cyklade med. Det va väldigt jobbigt. Uppför E-stigen bort till nyckelpigan i full fart, där jag va tvungen å chilla då pulsen va väldigt hög. haha... Hanna passa på å hoppa lite hinder. 
hoppning vid
I början gick det bra å rida henne men sen blev Vasti på dåligt humör och bara totalvägrade allting. Vi fick över henne över ett hinder iaf innan vi fortsatte min plågorunda ner till Långängen. Där det blev ganska hög fart oxå. Genom alla vattenpölar, hmm.. Först Vasti som skopar upp vatten och slänger det bakåt.. På mig! Sen att det stänker upp från min cykel.. Blöt från alla håll.. Tur att man inte är känslig..
H&V tog lilla uppförs-stigen i galopp, men sen ville inte Vasti ner, å Hanna höll på som bara F_N, haha stackarn!!! Jag gick upp en bit för backen å då gick V framåt.. Vi tog samma L-äng väg tebax i full fart, dvs alla vattenhinder igen, fast denna gång utan Vastis hjälp, då hon va som en liten prick långt fram.. Sen drog vi hemåt, för en sur Vasti vill man inte vara med om.. 
Hon va genomsvettig, skumt då Vasti brukar tåla det mesta..  
Så vi spola av henne, samt medans vi spola av henne så kunde vi lika gärna bada henne med speciell schampo mot flugor å annat skoj..
Vasti med svett-täcke
Hon va ju lite hängig tidigare på dagen, så det måste ju vara knotten som är på henne. Vi får väl bespruta henne ordentligt innan avfärd nästa gång och ev ge henne hö, då hon säkert inte ätit på betet då hon bara vandrar och vandrar.. hmm, lill-skruttan..!!!
Motion behöver man iaf.. Så STG blev det samt lite hoppning

måndag 090713

I ett stall på landet fanns en allé och längs den allén kom det 3 prickar..  ju närmare dessa prickar kom så såg man att det inte va nåra prickar, eller hmm, ja, den ena pricken studsade som en studsboll och den andra pricken sprang framåtebax runt den tredje pricken som bara gick framåt. 
Alltså det kom en skitunge, en studsboll och en springboll.. Dvs Veronica, Hanna och Andrea
                      hahaha har man tråkigt eller vad???

På måndagen kom Hanna å Andrea till Nyckis o red. Vilken tur att jag va i närheten då..
I framtiden ungar, så är jag ledig måndag å tisdag å då är jag ev inte i Nyckis..

Först gick vi en pluttrunda med hästarna då Malins ungar skulle rida. Det gick bra, de prova på å trava. Liam tyckte det va skitkul. Niki tyckte det va läskigt, så vi skrittade bara.
Sen red Andrea mimmi då Alf är halt. och som vanligt så red Hanna på Vasti.  Först red de upp till parkeringen där Malin fick för sig att hon oxå ville rida, så hon tog en tur med Vasti. A hängde på efter, hehe..
Sen red de som skulle rida, dvs studsbollen och springbollen.
De red runt lite på parkeringsängen och provade kort galopp medans jag prata med Malin, sen gick vi iväg å skitungarna fick hoppa dike, Vasti tyckte det va roligt, hmm skum häst.. Hon som aldrig gillat att hoppa.. ifs terränghinder gillar hon mer än ban-hinder.
De hoppade där ett tag sen fortsatte vi gå runt lite, de tog sig en galopptur uppe vid långängen och jag försökte "gå" med i deras tempo, hehe.. suck tur att man ser långt.. haha.. Näe men snälla barn är det, dom lyssnar iaf på vad jag säger..

Ute ca 2h. STG svettiga hästar..

få se om det blev några bra bilder från denna ridning..
andrea och mimmi

Vasti och Hanna
tjusigt hopp från vasti och hanna, och denna gång fick jag med hela hästen och ryttaren...

hehee
Jag gillar Mimmis stil, försöka ta en tugga innan hoppet.. Stackars ryttare... haha

söndag 090712

Idag kom Hanna ut till Nyckis. Hon red Vasti och jag körde Alf, Alf verkade ha ont i tassen så vi vände tebax och lämnade honom i stallet. Så jag tog med mig hunden å gick med när Hanna fortsatte å rida V. det blev längängen runt i galopp fast även lugnare tempo, haha..

ute med vasti ca 1h. STG + lite vattenhinder som hon galoppa igenom..

När vi sen kom tebax till stallet så kollade jag Alfons tass medans hon red Mimmi barbacka på baksidan av stallet. Haha, hon skumpa av Mimmi. Skitskoj att titta på...  Men tyvärr så kan jag inte visa bilder på det, hehe

Alfons är iaf halt i höger framtass.. Suck. Han får vila framöver..

Fredag och lördag

Fick hästarna vila.

Iaf från träning. fredag slutade jag tidigare å åkte iväg från gården. Så jag var inte här...

Lördag gick Alf å Vasti uthyrning 1timme. Men i övrigt fick de vila..

Ingen som är sugen på att rida?? Någon skitunge?

/K

torsdag 090709

Idag hade vi planer för att Hanna & Ida skulle rida hästarna och jag skulle köra Alf. Men planerna ändrades då jag svara i mobilen å fick trista nyheter. 
Men Hanna och Ida red iaf, jag gick med på promenad med hundarna på avstånd. Då Bonnie inte ska gå i närheten av hästarna med sitt OP-sår.
Vi gick upp för E-stigen, H & I drog i förväg upp till nyckelpigan där de fick vända efter ett tag då jag ej tänkt gå den vägen. vi svängde istället in till höger in i skogen vid info tavlan, där jag å hundarna gick uppåt och H & I hittade en alldeles egen väg att gå på. Den vägen gick ju inte ihop med den som jag gick på. Så de fick vända åter igen... hehee
väl när vi sammanstrålat ihop oss i skogen så blev det mkt klättring för hästar samt stackars Idas ben som ej är vana att rida.. Det blev ett annorlunda ridpass.. Lukas sprang med lite här o där..
När vi väl kom ner ut på vägen så fick hästarna springa av sig lite. De kuta fram å tebax lägs långängen tills jag nådde bilvägen, då vi tog joggingslingan upp mot hoppslingan. fast från andra hållet, när jag väl kommer upp då möter jag hästarna med ryttare förståss som är på väg ner igen, de ville ta ett vattenhinder i galopp. Hela joggingslingan va under vatten ca 10-15 meter.. Värsta perfekta vattenhindret...!! Och jag kör inte hästen, suck..
Iaf, de hoppa lite sen vidare mot 2:a parkeringen där Hanna fick prova på kort galopp med Vasti, det gick bra.. på hemvägen så fick de springa av sig lite extra.  De hoppade av hästarna å gick sen hem...

Vi va ute ca 3h. STG kort galopp. Hästar svettiga..

Bilder från idag:


Hahaha...  oops!! Jag trodde jag hade bilder på hästarna, men jag filmade dom bara... så tyvärr inga bilder på annat än Lukas och Bonnie..

kolla videon !!!!

Onsdag 090708

Alfons fick vara miljö-bil igen..
Jag & Ida körde upp till Forum med Lukas på släp.
Va inne på apoteket en stund och sen bytte vi så Ida sprang ner till Thai mat grejen och köpte mat till oss.
Sen körde vi hemåt, vi passerade en massa glada människor bland bostadsområdet, det va trevligt. Vi nästan chocka en tant med rullator, men hon va rätt så cool med att det plötsligt dök upp en ponny bredvid henne. Sen galoppa vi förbi Ica Maxi där det stod ett "litet" moppe-gäng, dom va liiite töntiga, då de börja garva ashögt. Suck
Sen hem i full rulle.

STG Alfons svettig + mkt pissnödig..!!!!

tisdag 090707

Vilodag för samtliga hästar då städning pågick inomhus...

Måndag 090706

Studsbollen och hmm vad ska vi kalla Andrea för.... 
Iaf dom e här, och dom ska rida idag...
Hmm, vad va de de fick göra nu igen???
Jo, de red på parkeringsängen, vi försökte ha likadan bana som förut för Hanna och Vasti. Alf bråkade bara med Andrea, så det gick inte alls, så vi plocka fram en stock liknande sak och de fick skutta över den. Efter mycke testande och hoppande och bocksprångande mm så fick de ta en tur upp till Storvreten i valfri fart, jag gissar att det blev trav och galopp. 
Sen red de hem längs E-stigen. båda ungarna hade överlevt och hästarna hade skött sig.

Ute ca 1h30m. STG+ hopp

söndag 090705

Idag fick Alf jobba som körhäst.
Jag å Elina körde plutten till ektorp där E köpte mat i gamla Skogalundsgrillen dvs Kebabhuset. Så vi vänta på mat där en stund sen körde vi ut i trafiken å ut på gångvägen ner till Ektorps rondellen där Ida hoppa av en buss å oxå ville ha mat. Så hon köpte pizza på Pizzastugan. där satt vi sen ett tag, Elina åt sin mat, Ida väntade på sin och jag å Alf väntade på dom. haha
När väl Idas mat va klar så tyckte jag vi kunde dra ner till pizzaslingan men Elina va tråkig å åkte hem. trist....
Så vi drog ner dit.
Alf fick bada lite utan vagn, han tyckte nog om de lite, även om han ville komma upp hela tiden.
Lukas som oxå va med på utflykten ville inte alls bada. Han ville bara ha pizza.
 Åkte sen å handla å sen hem.. Bakvägen men inte m-slingan.

Ute ca 2h. STG Alfons smöra i kortgalopp!!!

lördag-090704

Hästarna fick vilodag


Fredag 3:e juli

Lektioner med Majken och hennes Mamma. Majken red som vanligt Alfons, och Lia fick rida Vasti.. Kan man se gladare ut, hehe... Värsta smilet..
Iaf, vi tog en lång runda, långängen runt med skritt, trav å galopp... Majken galoppa själv, duktigt.. På vägen hem svängde Alf in å tog sin lilla busrunda, oops!! Men det gick bra, hon blev lite skraj men efter lite förklaring så blev hon stolt å glad över att Alf faktiskt är snäll mot henne...  Han är ju verkligen en helt annan häst med henne..

Hur man bäst beskriver, ? hmm.. - som en alldeles för stor nordsvensk som trippar runt på tårna för att inte göra illa någon.. Och med minsta lilla tygeltag stannar och väntar in kommando..
Fast när hon ska få igång honom i början då e han bara jävlig, men när han väl är igång då lyssnar han..

Lia och Vasti gick det oxå bra för, hon va glad och Vasti va glad. haha..

Senare körde Jag å Ida upp Alfons till Ektorp, där vi (Ida) handla sen körde vi upp till Nacka sjukhus parkeringen och käka lite picnic, grillad kyckling.. Alfons fick stå å chilla medans vi satt på marken.
Alfons va ganska seg och trött, Det kan ju bero på det sega vädret vi haft, så kvavt å varmt, och sen regnar det å så blir det sol.. SUCK
Lukas (hunden) fick följa med oxå, han lärde sig jättefort hur han skulle springa bakom.. Lättlärd!! Bra tecken..! Vid parkeringen lekte Ida med honom, han va heltokig.. haha
Sen körde jag hem med mina kryp och Ida tog bussen hem..

Lukas sov som en stock hela natten..

torsdag 2/7-09

Idag blev Bonnie opererad. Det gick bra, hon va helt full och vinglade när jag hämtade henne. Smulan!!! Hon mår bra efter op:et. Tumörerna har skickats på analys och svar kommer väl om ca 2 veckor..

Alf och Company
Alf fick vila idag, efter den hårda travträningen igår, haha..
Mimmi och Vasti blev ridna av lektionsungarna Therese och Emmy..
Ida höll lektionen (då jag höll koll på Bonnie) de va på P-ängen med koner.
Jag tror Ida får skriva själv vad de gjorde, för jag vet inte..


Statoil

Jag & Ida tog en sen kvällstur med Alf till Statoil, då vi va akut sugna på cola å annat onyttigt..
Alfons va aspigg, han trava som en travare hela vägen till Statoil, på hemvägen blev det full galopp hemåt.
Vi stanna till lite i J-berg snacka lite skit hos Gunnel & Omega och plockade med oss lite timmer till "kompis"..

Timmer = grenar till nymfparakiten då de sågade ner deras plommonträd nyligen..

Va hos veterinären med Bonnie på onsdagen och fick lite trista nyheter. Hon har en juvertumör som ska opereras bort på torsdagen. Usch å fy..
så håll tummarna för Action´s medlem Bonnie...


RSS 2.0