Kliniken 18/5

Tidigt på morgonen på onsdagen så va det dags igen för ett besök hos veterinärerna och hovslagaren. Jag begav mig till stallet vid 8, och fixade så att det va klart senare, Ida droppade in vid 8.40. Fia som körde oss dök upp 8.45 och vid 9.00 stod lille Alf i transporten. På väg till Stav Hästklinik.

Vi hade tid kl. 10
Vi började med att gå lite fram å tebax i gången med Alfons sen lyssna lite på vad de sa om hans rörelser.. Det va bättre.
Sen knata jag å Alf in i smedjan (bild kommer senare)
Där hovis började arbeta med lillens tassar..

Alf va mkt pigg, han ville knappt stå stilla under verkningen. Och när han fick chansen så tog han den ganska fort, vad? jo, nafsa i hovis öra!!! =(  hihi, inte hårt, men det kan knappast va skönt.

Mellan verkningarna så va hovis tvungen att räta ut ryggen.. haha undra varför?? Kan det va för att Alf är så liten??

Iaf..
(Ida får summera detta bättre sen)
Men vi fick lite gladare nyheter, Alf får komma ut å stå i hage dagtid.
Och om vi hittar en hovis närmare hem så behöver vi inte åka till kliniken och verka hovarna. Men däremot så ska han verkas helst var 4:e vecka. Då hovarna växer alldeles för fort.. =(

Vi fick tips om en hovis i Gustavsberg som jobbar som klinik hovis, så han ska kunna såna saker. Däremot har inte han sett röntgen plåtarna.. Men om vi e nöjda med hans kunskaper så behöver vi inte komma tebax till kliniken förrän efter sommaren, då på ett litet återbesök för att kolla honom. Förmodligen skulle hans hovar röntgas igen om han inte mår bättre förståss..

Nu får vi ju ta det lugnt med honom i början, förbereda hagen lite åt honom innan han släpps ut då det växer gräs där.. Kanske Kimbo kan gräva lite där?? hehe

/Katja och senare Ida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0